dimecres, 6 de desembre del 2023

Sortida a Poblet per conèixer el P. Josep Alegre, monjo de Poblet i autor del libre "7 belles melodies per fluir cap el Nadal"

Vam gaudir d'una jornada memorable a Poblet. Es tractava de conèixer el monjo de Poblet P. Josep Alegre, autor del llibre 7 belles melodies per fruir cap al Nadal i departir una bona estona amb ell.

Aquest monjo, ja fa uns mesos, li va proposar al nostre director, Miquel Rovirosa, que el cor de la Capella cantéssim les 7 antífones majors d'Advent i les gravéssim per poder-les incloure al seu llibre. I així ho vam fer. Aquest llibre ja ha sortit editat, incloent-hi, mitjançant codis QR, les nostres gravacions. 

Al matí vam assajar una estona en una sala de l'hotel, dirigits pel nostre director, i vam tenir la satisfacció d'escoltar unes molt sentides paraules de Mn. Miquel Barberà, autor de diverses peces musicals, una de les quals, Déu vos salve Maria, vam cantar a la tarda al petit concert que vam fer al claustre del Monestir.

Vam dinar al restaurant de l'hotel i vam passar una bona estona de companyonia tots plegats.

A la tarda vam tenir la trobada amb el P. Josep Alegre a la mateixa sala on vam assajar al matí. Després de fer-nos una xerrada molt interessant, ens va regalar a cadascú dels components de la coral un exemplar del seu llibre amb una dedicatòria manuscrita i personalitzada, totes diferents.

Vam tancar la nostra jornada a Poblet assistint a l'oració de les vespres, acompanyant, emocionadament, la comunitat de monjos del Monestir de Poblet.




El P. Josep Alegre presenta el seu llibre

Enregistraments de les antifones al llibre
Libro antifonas en Poblet 6 diciembre 2024
Oh Saviesa  Oh Adonai  Oh Rebrot
Oh Claus de David Oh Orient Oh Rei
Oh Emmanuel

Pare Nostre de Nikolai Kedrov, al claustre del Monestir


Pocs dies després, sobtadament, el Pare Josep Alegre ens va deixar i va emprendre el seu camí cap al cel.



Enterrament 29/01/2024